Вести од индустријата

 • Титаниум Дел 1: Откривање и развој на индустријата на титаниум

  Титаниум Дел 1: Откривање и развој на индустријата на титаниум

  Титаниум Титаниум, хемиски симбол Ti, атомски број 22, е метален елемент што припаѓа на групата IVB на периодниот систем.Точката на топење на титаниумот е 1660℃, точката на вриење е 3287℃, а густината е 4,54 g/cm³.Титаниумот е сив преоден метал кој се карактеризира со мала тежина, висока ...
  Прочитај повеќе
 • Нови патеки до капиталот (2)

  Нови патеки до капиталот (2)

  Фондовите за приватен долг, финансиери засновани на средства и семејни канцеларии ги пополнуваат празнините што ги оставаат традиционалните банкарски заемодавци.Сунг Пак, кој ја предводи групата за специјални ситуации во адвокатската фирма Paul Weiss Rifkind Wharton & Garrison, советува секакви даватели на капитал.Тие обично имаат флексибилни мандати ...
  Прочитај повеќе
 • Нови патеки до капиталот (1)

  Нови патеки до капиталот (1)

  Фондовите за приватен долг, финансиери засновани на средства и семејни канцеларии ги пополнуваат празнините што ги оставаат традиционалните банкарски заемодавци.Минатото лето, на компанијата за приватен капитал Acharya Capital Partners ѝ требаше финансирање за купување.Отпрвин, основачот и управен партнер Дејвид Ачарја тргна по традиционалната рута и пристапи кон ...
  Прочитај повеќе
 • Тековната ситуација и идниот развојен тренд на машинската индустрија

  Тековната ситуација и идниот развојен тренд на машинската индустрија

  Механичка обработка е процес на обработка на делови и компоненти за подобрување на вкупната големина на работното парче или промена на перформансите.Многу луѓе посветуваат поголемо внимание на развојот на машинската преработувачка индустрија.Затоа, со оглед на овој проблем, Ксиаобјан ќе ги анализира ...
  Прочитај повеќе
 • Агробизнис: Соочување со невидени предизвици

  Агробизнис: Соочување со невидени предизвици

  И покрај немилите настани, глобалниот агробизнис останува отпорен - што е добро, бидејќи на целиот свет му е потребна храна.Совршена бура го погоди глобалниот земјоделски пазар оваа година - или, на некои места, совршена суша.Војната во Украина;глобални нарушувања на понудата по пандемијата;рекордна суша...
  Прочитај повеќе
 • Новиот каталог помогна да се создаде голем пазар за државни набавки

  Новиот каталог помогна да се создаде голем пазар за државни набавки

  Изградбата на голем, обединет национален пазар е вроден услов за градење нов модел на развој, важна основа за стекнување меѓународна конкурентност, клуч за енергизирање на пазарната економија и суштински дел од кинеската модернизација.Како важен дел од националниот...
  Прочитај повеќе
 • Влијанието на епидемијата

  Влијанието на епидемијата

  Епидемијата донесе различни предизвици и можности за различни индустрии во Кина, а овие промени може да имаат големо влијание врз идниот развојен тренд и моделот на конкуренција на индустријата.Преработувачка индустрија Превенцијата и контролата на епидемијата влијаеше на...
  Прочитај повеќе
 • Закрепнување на СДИ на Африка (4)

  Закрепнување на СДИ на Африка (4)

  Странските директни инвеститори ги чекаат огромни можности, но геополитичките прашања, практиките на позајмување во Кина и кршењето на човековите права може да го спречат тој потенцијал.„Странските инвеститори се привлечени од големината на пазарот, отвореноста, сигурноста на политиката и предвидливоста“, вели Адикари.Еден фактор инволвира...
  Прочитај повеќе
 • Закрепнување на СДИ на Африка (3)

  Закрепнување на СДИ на Африка (3)

  Странските директни инвеститори ги чекаат огромни можности, но геополитичките прашања, практиките на позајмување во Кина и кршењето на човековите права може да го спречат тој потенцијал.Војната на Русија во Украина им зададе голем удар на пазарите на стоки, нарушувајќи го производството и трговијата на неколку стоки, вклучително и ...
  Прочитај повеќе
 • Обнова на СДИ на Африка (2)

  Обнова на СДИ на Африка (2)

  Странските директни инвеститори ги чекаат огромни можности, но геополитичките прашања, практиките на позајмување во Кина и кршењето на човековите права може да го спречат тој потенцијал.„Напорите да се создаде поволна средина и проактивна промоција даваат резултати во привлекување СДИ“, вели Ратнакар Адик...
  Прочитај повеќе
 • Закрепнување на СДИ на Африка (1)

  Закрепнување на СДИ на Африка (1)

  Странските директни инвеститори ги чекаат огромни можности, но геополитичките прашања, практиките на позајмување во Кина и кршењето на човековите права може да го спречат тој потенцијал.Во 2021 година, Африка беше сведок на невидено враќање на странските директни инвестиции (СДИ).Според неодамнешниот извештај на ОН...
  Прочитај повеќе
 • Техничко набљудување и размислување за штанцување и производство на лим индустрија

  Техничко набљудување и размислување за штанцување и производство на лим индустрија

  Серво-технологијата постепено се популаризира Со сè пожестоката конкуренција на автомобилски производи, појавата на производите за штанцување е сè посложена, диверзификацијата на технологијата за обработка на штанцување, сложената структура на мувла, лесните и разновидни материјали;Во истото ...
  Прочитај повеќе
123456Следно >>> Страница 1/6