Biantara Keynote ku HE State Councilor sareng Menteri Luar Negeri Wang Yi di Konperénsi Tingkat Tinggi Asia sareng Pasifik ngeunaan Kerjasama Beubeur sareng Jalan
23 Juni 2021

Kolega, Babaturan, Dina 2013, Présidén Xi Jinping ngusulkeun Inisiatif Beubeur sareng Jalan (BRI).Ti saprak éta, kalayan partisipasi sareng usaha babarengan sadaya pihak, prakarsa penting ieu nunjukkeun kakuatan sareng vitalitas anu kuat, sareng ngahasilkeun hasil sareng kamajuan anu saé.

Sapanjang dalapan taun katukang, BRI parantos mekar tina konsép janten tindakan nyata, sareng nampi réspon sareng dukungan anu haneut ti komunitas internasional.Nepi ka ayeuna, nepi ka 140 nagara mitra parantos nandatanganan dokumén ngeunaan gawé babarengan Beubeur sareng Jalan sareng Cina.BRI leres-leres janten platform anu paling lega sareng panggedéna di dunya pikeun gawé babarengan internasional.

Sapanjang dalapan taun katukang, BRI parantos mekar tina visi janten kanyataan, sareng nyababkeun kasempetan sareng kauntungan anu ageung pikeun nagara-nagara di sakumna dunya.Dagang antara Cina jeung mitra BRI geus ngaleuwihan 9,2 triliun dollar AS.Investasi langsung ku pausahaan Cina di nagara sapanjang Beubeur jeung Jalan geus surpassed 130 miliar dollar AS.Laporan Bank Dunia nunjukkeun yén nalika dilaksanakeun sacara lengkep, BRI tiasa ningkatkeun perdagangan global ku 6,2 persén sareng panghasilan nyata global ku 2,9 persén, sareng masihan dorongan anu signifikan pikeun kamekaran global.

Utamana taun ka tukang, sanaos wabah ngadadak COVID-19, gawé babarengan Beubeur sareng Jalan henteu lirén.Ieu braved headwinds terus maju, némbongkeun resilience luar biasa tur vitalitas.

Kalawan babarengan, urang parantos ngadamel firewall internasional gawé babarengan ngalawan COVID-19.Mitra Cina sareng BRI parantos ngayakeun langkung ti 100 rapat pikeun ngabagi pangalaman ngeunaan pencegahan sareng kontrol COVID.Dina pertengahan Juni, Cina parantos nyayogikeun langkung ti 290 milyar masker, 3.5 milyar jas pelindung sareng 4.5 milyar alat uji ka dunya, sareng ngabantosan seueur nagara ngawangun laboratorium uji.Cina kalibet dina gawé babarengan vaksin éksténsif jeung loba nagara, sarta geus nyumbang tur ékspor leuwih ti 400 juta dosis vaksin rengse tur bulk ka leuwih ti 90 nagara, lolobana nu mitra BRI.

Babarengan, kami parantos nyayogikeun penstabil pikeun ékonomi dunya.Kami parantos ngayakeun puluhan konperénsi internasional BRI pikeun ngabagi pangalaman pangwangunan, koordinat kawijakan pangwangunan, sareng ngamajukeun kerjasama praktis.Kami parantos ngajaga seueur proyék BRI.Kerjasama énergi dina Koridor Ékonomi Cina-Pakistan nyadiakeun sapertilu catu daya Pakistan.Proyék Pasokan Cai Katana di Sri Lanka parantos nyayogikeun cai nginum anu aman pikeun 45 désa di dinya.Statistik nunjukkeun yén taun ka tukang, perdagangan barang antara Cina sareng mitra BRI ngadaptarkeun catetan 1.35 triliun dolar AS, ngajantenkeun kontribusi anu penting pikeun réspon COVID, stabilitas ékonomi sareng mata pencaharian masarakat nagara-nagara anu relevan.

Kalawan babarengan, urang geus ngawangun sasak anyar pikeun konektipitas global.Cina parantos ngalaksanakeun gawé babarengan e-commerce Jalan Sutra sareng 22 nagara mitra.Ieu parantos ngabantosan ngadukung aliran perdagangan internasional sapanjang pandémik.Dina 2020, China-Europe Railway Express, anu ngalangkungan buana Eurasia, pencét nomer catetan énggal dina jasa angkutan barang sareng volume kargo.Dina kuartal kahiji taun ieu, Express ngirimkeun 75 persén langkung karéta sareng ngirimkeun 84 persén langkung TEU barang tibatan dina période anu sami taun ka tukang.Dipuji salaku "armada unta baja", Express parantos leres-leres nyumponan namina sareng maénkeun peran anu penting dina masihan nagara-nagara dukungan anu diperyogikeun dina merangan COVID.

Rekan-rekan, Kerjasama Beubeur sareng Jalan anu tumuwuh gancang sareng ngahasilkeun hasil tina solidaritas sareng kerjasama diantara mitra BRI.Leuwih penting, sakumaha Présidén Xi Jinping nunjuk kaluar dina qur'an tinulis pikeun Konférénsi ieu, Beubeur jeung Jalan gawé babarengan dipandu ku prinsip rundingan éksténsif, kontribusi babarengan jeung kauntungan dibagikeun.Éta ngalaksanakeun konsép pangembangan kabuka, héjo sareng bersih.Sareng ditujukeun pikeun standar luhur, dipuseurkeun ku jalma sareng pertumbuhan sustainable.

Kami salawasna komitmen ka rundingan sarua.Kabéh mitra gawé babarengan, paduli ukuran ékonomi, sarua anggota kulawarga BRI.Taya program gawé babarengan urang nu napel na string pulitik.Urang pernah maksakeun kahayang urang ka batur tina nu disebut posisi kakuatan.Kami ogé henteu janten ancaman pikeun nagara mana waé.

Kami salawasna komitmen pikeun silih kauntungan sareng win-win.BRI asalna ti Cina, tapi nyiptakeun kasempetan sareng hasil anu saé pikeun sadaya nagara, sareng nguntungkeun sakumna dunya.Kami parantos nguatkeun kawijakan, infrastruktur, perdagangan, kauangan sareng konektipitas jalma-ka-jalma pikeun ngudag integrasi ékonomi, ngahontal pangwangunan anu saling nyambungkeun, sareng nganteurkeun kauntungan ka sadayana.Usaha ieu parantos ngadeukeutkeun impian Cina sareng impian nagara-nagara di sakumna dunya.

Kami salawasna komitmen ka openness jeung inclusiveness.BRI mangrupa jalan umum anu kabuka pikeun sakabéh, sarta teu boga pakarangan tukang atawa tembok luhur.Éta kabuka pikeun sagala jinis sistem sareng peradaban, sareng henteu bias ideologis.Kami kabuka pikeun sadaya inisiatif gawé babarengan di dunya anu kondusif pikeun konektipitas anu langkung caket sareng pangwangunan umum, sareng kami siap damel sareng aranjeunna sareng silih ngabantosan suksés.

Kami salawasna komitmen kana inovasi sareng kamajuan.Dina hudang COVID-19, urang parantos ngaluncurkeun Jalan Sutra kaséhatan.Pikeun ngahontal transisi low-karbon, urang ngokolakeun Jalan Sutra héjo.Pikeun ngamangpaatkeun tren digitalisasi, urang ngawangun Jalan Sutra digital.Pikeun ngungkulan lolongkrang pangwangunan, urang ngusahakeun ngawangun BRI jadi jalur pikeun ngungkulan kamiskinan.Kerjasama Beubeur sareng Jalan dimimitian dina sektor ékonomi, tapi henteu aya tungtungna.Éta janten platform énggal pikeun pamaréntahan global anu langkung saé.

Dina sababaraha poé, Partai Komunis Cina (BPK) bakal nandaan centenary na.Dina kapamimpinan BPK, urang Cina baris geura-giru ngalengkepan wangunan masarakat moderately makmur dina sagala hal, sarta dina dasar éta, naek kapal dina lalampahan anyar pinuh ngawangun nagara sosialis modern.Dina titik awal sajarah anyar, Cina bakal gawé bareng jeung sakabeh pihak séjén neruskeun gawé babarengan Sabuk jeung Jalan kualitas luhur kami sarta ngawangun partnerships ngadeukeutan pikeun gawé babarengan kaséhatan, konektipitas, ngembangkeun héjo, sarta kabuka sarta inclusiveness.Usaha ieu bakal ngahasilkeun langkung seueur kasempetan sareng dividen ka sadayana.

Kahiji, urang kudu terus deepen gawé babarengan internasional dina vaksin.Urang babarengan bakal ngaluncurkeun Inisiatif pikeun Sabuk sareng Kemitraan Jalan dina Kerjasama Vaksin COVID-19 pikeun ngamajukeun distribusi vaksin internasional anu adil sareng ngawangun tameng global ngalawan virus.Cina bakal aktip ngalaksanakeun ukuran penting anu diumumkeun ku Présidén Xi Jinping dina Summit Kaséhatan Global.Cina bakal nyayogikeun langkung seueur vaksin sareng suplai médis anu dibutuhkeun pisan ka mitra BRI sareng nagara-nagara sanés pikeun kamampuanana, ngadukung perusahaan vaksinna dina nransferkeun téknologi ka nagara-nagara berkembang sanés sareng ngalaksanakeun produksi babarengan sareng aranjeunna, sareng ngadukung ngaleungitkeun hak cipta intelektual. dina vaksin COVID-19, sadayana dina usaha ngabantosan sadaya nagara ngéléhkeun COVID-19.

Kadua, urang kudu terus nguatkeun gawé babarengan dina konektipitas.Urang bakal terus sinergis rencana pangwangunan infrastruktur, sarta gawé bareng dina infrastruktur transportasi, koridor ékonomi, jeung ékonomi jeung perdagangan jeung zona gawé babarengan industri.Kami salajengna bakal ngamangpaatkeun China-Éropa Railway Express pikeun ngamajukeun palabuhan sareng kerjasama pengiriman barang sapanjang Jalan Sutra Maritim sareng ngawangun Jalan Sutra di Udara.Kami bakal nangkeup tren transformasi digital sareng pamekaran industri digital ku ngagancangkeun pangwangunan Jalan Sutra digital, sareng ngajantenkeun konektipitas pinter janten realitas énggal di hareup.

Katilu, urang kudu terus ngamajukeun gawé babarengan dina pangwangunan héjo.Urang babarengan bakal nampilkeun Inisiatif pikeun Sabuk sareng Kemitraan Jalan dina Pangembangan Héjo pikeun nyuntik dorongan énggal pikeun ngawangun Jalan Sutra héjo.Kami siap ngaléngkah gawé babarengan di daérah sapertos infrastruktur héjo, énergi héjo sareng kauangan héjo, sareng ngembangkeun langkung seueur proyék anu ramah lingkungan kalayan standar anu luhur sareng kualitas luhur.Kami ngadukung pihak-pihak dina Kemitraan Energi Beubeur sareng Jalan dina ningkatkeun gawé babarengan dina énergi héjo.Urang ajak usaha kalibet dina gawé babarengan Beubeur jeung Jalan pikeun minuhan tanggung jawab sosial maranéhanana sarta ngaronjatkeun kinerja lingkungan, sosial jeung governance (ESG).

Kaopat, urang kudu terus maju perdagangan bebas di wewengkon urang jeung dunya.Cina bakal dianggo pikeun mimiti asupna-kana-kuat tina Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) jeung integrasi ékonomi régional gancang.Cina bakal damel sareng sadaya pihak pikeun ngajaga ranté industri sareng suplai global kabuka, aman sareng stabil.Urang bakal muka panto urang malah lega ka dunya.Sareng kami siap ngabagi dividen pasar China sareng sadayana pikeun mastikeun yén sirkulasi domestik sareng internasional bakal silih nguatkeun.Ieu ogé bakal ngajantenkeun hubungan anu langkung caket sareng rohangan anu langkung lega pikeun gawé babarengan ékonomi diantara mitra BRI.

Asia-Pasifik mangrupikeun daérah anu paling gancang-tumuwuh kalayan poténsi anu paling ageung sareng kerjasama anu paling dinamis di dunya.Éta tempat pikeun 60 persén populasi sadunya sareng 70 persén GDP na.Éta parantos nyumbang langkung ti dua per tilu pertumbuhan global, sareng maénkeun peran anu langkung penting dina perang global ngalawan COVID-19 sareng pamulihan ékonomi.Wewengkon Asia-Pasifik kedah janten pacesetter pangwangunan sareng kerjasama, sanés papan catur pikeun geopolitik.Kaajegan jeung karaharjaan wewengkon ieu kudu diadumaniskeun ku sakumna nagara daérah.

Nagara-nagara Asia sareng Pasifik mangrupikeun panaratas, kontributor sareng conto kerjasama internasional Beubeur sareng Jalan.Salaku anggota wewengkon Asia-Pasifik, Cina siap gawé bareng jeung nagara-nagara Asia-Pasifik dina sumanget gawé bareng pikeun ngamajukeun pangwangunan Sabuk sareng Jalan anu kualitas luhur, nyayogikeun solusi Asia-Pasifik pikeun perang global ngalawan COVID-19, nyuntik. vitalitas Asia-Pasifik kana konektipitas global, sarta ngirimkeun kapercayaan Asia-Pasifik kana recovery sustainable ékonomi dunya, ku kituna nyieun kontribusi gede pikeun ngawangun komunitas kalawan masa depan babarengan di wewengkon Asia-Pasifik ogé komunitas kalawan masa depan babarengan pikeun umat manusa.
Hatur nuhun.


waktos pos: Jul-19-2021